【轉知】新南向國家境外生留學臺灣心得報告徵文Perceptions of “Southbound” Students in Taiwan

教育部秉「以人為本,用心交流」之精神,朝厚植臺灣產業南向布局優質人力資源、成就新南向國家與我國青年跨國學涯發展夢想,創造互利共贏教育合作與區域經濟發展之願景,規劃教育新南向政策。旨揭徵文活動期經由新南向國家留臺學生心得分享,宣傳臺灣高等教育優勢特色及學研亮點。
1.參加資格:於徵文期間就讀於國內大學校院之新南向國家留臺境外生(含學位生、語言學習生及交換生等)。

2.新南向國家:東協10國(新加坡、馬來西亞、泰國、菲律賓、印尼,汶萊、越南、寮國、緬甸、柬埔寨)、南亞6國(印度、斯里蘭卡、孟加拉、尼泊爾、不丹、巴基斯坦)、澳洲及紐西蘭等18個國家。

3.徵文期間:自即日起至108年3月31日(日)截止。

4.徵文內容:請以英文填寫新南向國家境外生留臺心得報告乙份,格式請參見附件。

5.徵文附件:請提供3張個人生活照,解析度單張檔案不得小於2MB。

6.活動獎勵:經本會審核獲選之心得,將刊登於教育部新南向人才培育網站(www.edunsbp.moe.gov.tw);得獎者並獲頒新台幣1000元等值禮卷(已依「機會中獎稅」法,扣繳給付金額20%)。得獎名額共計40名。

7.得獎公告:本年5月24日前於本會官網公告得獎名單,並各別通知得獎者。

8.相關徵文檔案請回傳至財團法人高等教育國際合作基金會吳昕珩高等專員(herng@fichet.org.tw;聯絡電話02-23222280分機123)。

1.Participant Eligibility:
All undergraduate and graduate students from Singapore, Malaysia, Thailand, the Philippines, Indonesia, Brunei, Vietnam, Laos, Myanmar, Cambodia, India, Sri Lanka, Bengal, Nepal, Bhutan, Pakistan, Australia and New Zealand studying at institutions of higher education in Taiwan are invited to submit their written work. Eligible participants include degree students, language center students and exchange students.

2.Instructions:
Please reply fully to each question in English.

3.Length:
At least 100 words to each question.

4.Awards:
FICHET will select 40 winners for NT$1,000 gift certificates (minus 20% VAT).

5.Attachment:
please provide 3 daily life photos of yourself (JPEG file format, minimum size 2MB/picture.

6.Deadline and Process:
Please send files (as the attached) before March 31, 2019 to herng@fichet.org.tw

‧附件檔: * 新南向國家境外生留臺心得報告徵稿格式Perceptions of “Southbound” Students in Taiwan